Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Handfysiotherapie
Handfysiotherapie

Handfysiotherapie

Uw hand zit anatomisch ingewikkeld in elkaar en zo stelt zij ons in staat om op eindeloos veel manieren te kunnen bewegen en moeilijke handelingen te verrichten. De hand is onmisbaar in het dagelijks leven, elke dag gebruiken we onze handen om te werken, om te communiceren en om te sporten. Hierbij is soms veel kracht nodig en bij net andere handelingen is net weer uiterste fijne precisie noodzakelijk. Door de ongelofelijk mooie manier van samenwerking tussen spieren, pezen, botten, zenuwen en banden kan de hand ook heel kwetsbaar zijn.

Er kunnen veel klachten ontstaan aan de handen waar specialistische zorg noodzakelijk is. Te denken valt bijv. aan breuken, artrose, overbelasting klachten of trauma’s, maar ook aan behandelingen na een operatie van de hand, pols en/of arm. 
De handtherapeut is opgeleid om de dynamische hand met al zijn specifieke problemen, goed te behandelen. De handtherapeut is op de hoogte van de ingewikkelde anatomie van de hand en van verschillende letsels en aandoeningen.

Een goede behandeling gebeurt vanuit een multidisciplinair team, waarin nauwe samenwerking plaats vindt tussen handchirurgen, ergotherapeuten en huisarts. Het centrale doel is u zo snel mogelijk klachten te verhelpen en te zorgen dat u en uw hand weer optimaal functioneren.     

Wat doet de handtherapeut?    

Ward Köke van onze praktijk is opgeleid als handtherapeut en werkt nauw samen met de plastisch handchirurg van het Zuyderland-ziekenhuis en de hand-ergotherapeute van dit ziekenhuis.    

Uitvoerend behandelaar: 
Ward Köke    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19