Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Obesitas en diabetes
Obesitas en diabetes

Obesitas en diabetes

Obesitas oftewel zwaar overgewicht vormt de basis voor diverse gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen en diabetes. In de afgelopen 25 jaar is het aantal mensen met zwaar overgewicht verdubbeld en neemt dit aantal nog steeds toe. Deze toename is ook nog steeds te zien bij diabetes.

Veel pogingen om af te vallen mislukken. 90% van de mensen met zwaar overgewicht die zonder hulp proberen af te vallen, is hierin op termijn niet succesvol. 30% komt zelfs meer aan dan ze waren afgevallen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat streng vermageren een van de belangrijkste oorzaken van obesitas is!
Ook diabetes is moeilijk onder controle te krijgen en wordt vaak alleen met medicatie bestreden.    

Alleen een structurele definitieve verandering van het beweeg- en voedingspatroon leidt tot een gezond gewicht.
Ook bij diabetes, blijkt uit onderzoek, kunnen met veranderingen in het beweeg- en voedingspatroon heel positieve effecten bereikt worden. Om deze gedragsverandering te begeleiden hebben wij een samenwerkingsverband tussen de huisarts, diëtist en Fysiotherapie Sittard-Oost opgezet. Vanuit deze samenwerking is het beweegprogramma "obesitas en diabetes" voortgekomen. Het programma heeft als doel begeleiding te geven bij het bereiken en handhaven van een gezond gewicht en bij diabetes, het onder controle krijgen van de suikerspiegel in het bloed en andere gevolgen van suikerziekte.    

Het programma wordt op maat gemaakt, dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met uw individueel belastingsniveau. Voordat de eerste training plaatsvindt, wordt een uitgebreide test en intake afgenomen. Dit wordt gedaan om een goede indruk van uw klachten te krijgen en om te achterhalen hoe u hier mee omgaat. Om de 2 maanden wordt de test herhaald om vast te stellen hoeveel u vooruit bent gegaan. De huisarts of specialist wordt, als u hiervoor toestemming heeft gegeven, gedurende het programma geïnformeerd.    

Voldoende bewegen blijkt dus zeer effectief te zijn, zowel bij overgewicht als bij het voorkomen en bij het behandelen van diabetes (type 2). De laatste jaren wordt zelfs steeds duidelijker dat bewegen effectiever is dan medicijnen. Het doel van ons beweegprogramma "obesitas en diabetes" is om tot blijvend voldoende bewegen te komen. In combinatie met een gezonde leefstijl en dus ook gezonde voeding levert dit een blijvende positief resultaat op voor de gezondheid.    

Uitvoerend behandelaar: 
Bert Kallen, Eric Bousema en Stephanie Keulen.    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19