Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
patiËntenportaal
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Specialisaties
Specialisaties

Specialisaties

In onze praktijk zijn diverse specialismen aanwezig op het gebied van revalidatie en behandeling. Dit betekent dat wij hier specifieke (na)scholing voor hebben gevolgd.    

Het gemeenschappelijke in deze specialisaties is onze visie: "Het is goed om mensen te leren hoe ze actief met gezondheidsproblemen om moeten gaan."    

Actiever worden wat betreft bewegen, een gezondere leefstijl en soms ook ander gedrag is het doel. Factoren die problemen in stand houden worden aangepakt in de therapie. Hoe problemen in de toekomst te voorkomen is voor ons ook belangrijk en zullen we u duidelijk maken. Fysiotherapie in onze praktijk is leren om zoveel als mogelijk gezondheidsproblemen zelf actief aan te pakken en deze in de toekomst met bewegen voor te blijven.    

Het KNGF (beroepsvereniging voor fysiotherapeuten) heeft voor een aantal aandoeningen een beweegprogramma ontwikkeld. Deze aandoeningen zijn allemaal chronisch, wat betekent dat we de aandoening niet kunnen verhelpen en er geen andere behandeling mogelijk is. Wel kunnen we er voor zorgen dat u er zo weinig mogelijk klachten van heeft. Dit doen we met name door de spierkracht en conditie te verbeteren. Het belangrijkst zal zijn u te stimuleren 5x30 minuten per week te bewegen. Samen zoeken we naar een beweegactiviteit die u leuk vindt en daardoor kunt volhouden. En dit hoeft echt geen intensieve sport te zijn!    

De programma’s zijn wetenschappelijk onderbouwd en hebben aangetoond de klachten te kunnen verminderen. Wij hebben de volgende beweegprogramma’s in huis: Artrose, Oncologie, COPD, ClaudiCatio, Suikerziekte (DM2).    

Verzekeraar CZ geeft voor de meeste van deze beweegprogramma’s een extra vergoeding van 350 euro, bovenop uw eigen aanvullende verzekering.    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19