Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Claudicatio intermittens (etalagebenen)
Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Claudicatio intermittens (etalagebenen)

Bij claudicatio intermittens (etalagebenen) krijgt u tijdens het lopen pijn, kramp, een doof of moe gevoel in uw benen.
De klachten kunnen in het gehele been optreden. Als u stil staat verdwijnen de klachten. Loopt u weer verder, dan beginnen de klachten na eenzelfde loopafstand opnieuw.    

Tijdens het lopen hebben de spieren extra zuurstof nodig. Zuurstof zit in het bloed en wordt door de bloedvaten aangevoerd. Bij claudicatio intermittens zijn de bloedvaten van het been vernauwd. Als u dan gaat lopen, stroomt er te weinig bloed door het been. De spieren krijgen te weinig zuurstof en daardoor krijgt u klachten.    

U kunt de bloedtoevoer naar uw benen verbeteren door regelmatig te gaan wandelen. Loopoefeningen zorgen ervoor dat de bloedstroom door de kleinere vaten toeneemt. Geleidelijk ontstaan er ‘sluiproutes’ die het bloed om de vernauwde vaten heen leiden. Op deze manier worden uw benen weer beter van bloed voorzien. De spieren krijgen meer zuurstof en u heeft minder gauw klachten. Na verloop van tijd kunt u een grotere afstand afleggen voordat de klachten optreden.    

Wij bieden in onze praktijk de mogelijkheid om op een van onze loopbanden te trainen. Tijdens deze training loopt u net zo lang door, totdat de klachten optreden om vervolgens uw grens te verleggen.    

Deze training vindt 2x per week onder deskundige begeleiding plaats. Daarnaast is het belangrijk dat u buiten de training in de praktijk, zelf ook dagelijks wandelt.    

Uitvoerend behandelaar: 
Eric Bousema    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19