Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
patiËntenportaal
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
vervolgfoto
vervolgfoto

Ehlers Danlos Syndroom (EDS)

Het Ehlers Danlos Syndroom is een verzamelnaam van deels overlappende aandoeningen van het bindweefsel. Er zijn14 beschreven aandoeningen die hierbij behoren en die allemaal erfelijk bepaald zijn, dus genetisch overgedragen worden. Gemeenschappelijk hebben al deze aandoeningen, dat er hypermobiliteit (over beweeglijkheid) van de gewrichten bestaat en een verhoogde rekbaarheid van de huid en verhoogde kwetsbaarheid van weefsels voorkomt. Veel voorkomend bij alle aandoeningen is hypermobiliteit, een te grote beweeglijkheid van gewrichten, d.w.z. gewrichten die tot voorbij de normale grenzen bewegen. Als hypermobiliteit op de voorgrond staat wordt dit als hEDS benoemd. De meeste mensen met EDS hebben die hypermobiliteit (80-90%).    

De hoofdklachten, die voorkomen zijn:    

Door bovenstaande klachten treden vaak ander klachten op, als:    

Aanpak    

Gezien het breed spectrum aan klachten, past het Ehlers Danlos Syndroom binnen de categorie Complexe Aanhoudende Klachten. Door de brede expertise binnen ons centrum kunnen we voor mensen met EDS veel betekenen:    

Het ZEHM-programma, een gecombineerd beweeg- en gedrag programma afgestemd op het hele spectrum aan klachten die zich voordoen bij Hypermobiliteit Spectrum Aandoeningen (HSA). Een team van expert fysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en psychologen voert dit op uw individuele klachten en behoeften gericht programma uit.(Info: Het Solk Centrum)    

Orofaciale fysiotherapie oftewel onze kaakfysiotherapeut kan helpen bij kaak-, aangezicht- en hoofdpijn klachten. (Info: Het kaakhoofdcentrum)    

De handfysiotherapeut binnen ons team is expert in het behandelen van hand- en schouder-arm klachten die met hEDS samenhangen.(Info:Handtherapie Sittard)    

Ergotherapie is gericht op het verbeteren en oefenen van handelingen in het dagelijks leven thuis en op werk.    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19