Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
patiËntenportaal
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Rugscholing
Rugscholing

Rugscholing

Bij rugscholing zullen we vooral functionele houdingen en handelingen uit het dagelijks leven, bespreken en uitvoeren. Hierbij maken we gebruik van adequate tiltechnieken, correcte houdingen in dagelijks leven en specifieke handelingen (beroepsmatig).    

De rugrevalidatie is niet alleen het vinden van balans tussen spieren onderling maar ook in het vinden van balans in belasten en rust. Bepaalde bewegingen en activiteiten durven mensen niet te doen (bewegingsangst) terwijl die wel goed zouden zijn voor de flexibiliteit van de rug. Andere bewegingen en activiteiten worden onbewust te fanatiek gedaan en prikkelen de rug te veel waardoor er geen herstel kan plaatsvinden (overbelasting).

Rugrevalidatie is net als koorddansen, wanneer men teveel overhelt naar links of rechts valt men eraf en kan men tot frustreren toe weer opnieuw beginnen. Daarnaast is de doelstelling tegenwoordig niet meer pijnvermindering, maar functieverbetering. Vele rugklachten zijn houding gerelateerd, daardoor zal ook hier veel aandacht aan besteed worden.    

Uitvoerend behandelaar: 
Wien Schmeitz    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19