Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Zelfstandig blijven met beperkingen
Zelfstandig blijven met beperkingen

Zelfstandig blijven met beperkingen

Wij hebben specifieke kennis en veel ervaring om de zelfstandig wonende oudere mobiel en fit te houden. Het gaat hierbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, ernstige beperkingen ondervinden in het dagelijks leven.    

Door middel van informatieverstrekking, begeleiding en oefentherapie wordt verlies van mobiliteit en zelfstandigheid tegengegaan. Hiervoor hebben we oefentherapie voor ouderen in onze praktijk, maar kunnen we ook bij u thuis komen.    

Voor een juiste afstemming werken we samen met de wijkverpleegkundige, de ergotherapeut en de huisarts. Door vanuit meerdere disciplines samen te werken kunnen signalen eerder opgespoord en adequater aangepakt worden.    

Ook verzorgen wij valtrainingen waardoor de risico’s van vallen en letsel oplopen worden verminderd. Dit kan ervoor zorgen dat men langer zelfstandig kan blijven en meer vertrouwen heeft in het actief deelnemen aan sociaal maatschappelijk verkeer. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft dit ook aangetoond.    

Daarnaast hebben we ook oog voor de gezins- en familieleden. Zij worden vaak vergeten, maar zijn de spin in het web en dreigen vaak overbelast te raken. Wij bieden ook voor hen ondersteuning en begeleiding door bijvoorbeeld het aanleren van tiltechnieken. Ook het trainingsprogramma "Beweeg je Fit” zal bijdragen de dagelijkse belasting beter aan te kunnen.    

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19