Bedankt voor uw contactaanvraag!

Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Bedankt voor uw nieuwsbrief-aanmelding!

Vanaf nu zult u onze nieuwsbrieven ontvangen.

Fysiotherapie Sittard Oost
patiËntenportaal
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19
Eric Bousema
Eric Bousema

Eric Bousema

Eric    

BIG-nummer
89046071004    

Contact
Email: bousema@fysiosittardoost.nl    

Expert
Oorsuizen/ tinnitus
Kaakfysiotherapie
Artrose heup/knie     

Specialismen
Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)
Revalidatie
MS 
     

Algemeen
Ik ben algemeen fysiotherapeut en bewegingswetenschapper. Na mijn opleiding ben ik naar Maastricht verhuisd, om daar aan de Universiteit van Maastricht Bewegingswetenschappen te gaan studeren. Sindsdien houd ik me naast het uit oefenen van fysiotherapie bezig met wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van de fysiotherapie. Ik heb me lang gericht op lichamelijke en psychische factoren die een rol spelen bij het instant houden van chronische pijn. De laatste jaren houd ik me bezig met onderzoek naar de relatie tussen tinnitus en kaak- of nekklachten. Deze achtergrond zorgt ervoor dat ik zeer kritisch ben naar het effect van mijn eigen fysiotherapeutische behandeling. Zou ik niet de verwachte vooruitgang zien, zal ik de behandeling niet onnodig lang door laten gaan. Daarentegen ga ik altijd wel op zoek naar nieuwe mogelijkheden, zodat u vrijwel altijd goed geholpen wordt.    

Lid expertisegroep Artrose
Namens de fysiotherapeuten in de Westelijke Mijnstreek heb ik  me aangesloten bij de expertisegroep artrose. In deze groep zijn tevens huisartsen en specialisten vertegenwoordigd. Samen proberen we de zorg rondom artrose zo goed mogelijk te organiseren. Dit heeft onder andere geleid tot een nieuw zorgpad, waar de fysiotherapie een belangrijker rol in heeft genomen. Meer informatie hierover vindt u in dit krantenbericht (pdf)

Oorsuizen/tinnitus
Ik ben in 2014 gestart met een promotieonderzoek in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen. Wij zien patiënten met nekklachten die regelmatig ook klachten van oorsuizen ervaren. Stap 1 in dit onderzoek zal zijn om alle artikelen te verzamelen die de relatie tussen oorsuizen en nekklachten onderzocht hebben. Vervolgens zal ik een artikel schrijven over alle fysiotherapeutische behandelingen die bij oorsuizen onderzocht zijn.    

In de tweede helft van 2015 ben ik gestart met het uitvoeren van behandelingen bij patiënten met tinnitus. De ervaring leert inmiddels dat bij een deel van de patiënten de klachten verminderen, maar dat er ook patiënten zijn waarbij niks veranderd. Er zijn meerdere onderzoeksgroepen in de wereld ook bezig tinnitus via kaak of nek te behandelen met veelal hetzelfde resultaat. Dat tinnitus via de kaak of nek te beinvloeden is is inmiddels duidelijk, maar het is vanwege de complexiteit van tinnitus nog niet bekend hoe deze behandeling eruit moet zien. Hopelijk wordt dit in de komende jaren duidelijker, want de consequenties van tinnitus op het dagelijks functioneren en welbevinden kunnen enorm zijn!    

Kijk hier voor meer informatie. Patiënten met tinnitus zullen we zoveel mogelijk proberen in ons specialistisch centrum te behandelen.    

1996                 Algemeen Fysiotherapeut (RUG Groningen)
1998....heden   Fysiotherapie Sittard Oost
1999                 Master Bewegingswetenschappen (Universiteit Maastricht)
1999....2004     Onderzoek Assistent iRV / Universiteit Maastricht
2007                 Publicatie: " Disuse and physical deconditioning in the first year after the onset of back pain"
2013....heden   Promovendus Universiteit Groningen "Relatie TMD en Tinnitus"
2014....heden   Lid expertisegroep Zorgpad Artrose
2015....heden   Mede eigenaar Fysiotherapie Sittard Oost
2016                 Specialisatie kaakfysiotherapie Universiteit Gent
2017                 World Tinnitus Congres in Warschau
2018                 Start "het Kaak en Hoofd Centrum" in samenwerking met het SOLK centrum
2018                 Publicatie: Association Between Subjective Tinnitus and Cervical Spine or Temporomandibular                             Disorders: A Systematic Review
2019                 Onderzoek: "Treatment of tinnitus by jaw exercises and self-care instructions to reduce awake                               bruxism"
2023                 Publicatie: Effects of Physical Interventions on Subjective Tinnitus, a Systematic Review and                                 Meta-Analysis
2023                Tinnitus Research Initiative Congres te Dublin    

     

     

swipe
Fysiotherapie Sittard Oost
Adres
Bachstraat 103, 6137 RX Sittard
Telefoon
+31(0)46 - 452 85 19